Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Portugese Arroz (oven)schotel recept
Portugese Arroz (oven)schotel recept

Portugese Arroz (oven)schotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rijst koken met zout volgens de gebruiksaanwijzing. De bacon in kleine blokjes snijden en de chorizo in vieren. Wortel wassen en schillen en in kleine plakjes of blokjes snijden. Uien pellen en grof hakken. Peterselie wassen en droog maken in centrifuge. Steeltjes peterselie wssen en apart fijn hakken. In grote pan boter en de olie verhitten. In de pan nu heel even de gehakte peterseliestelen fruiten. Voeg de uien, wortelen, prei en knoflook toe en fruit alles omscheppend 2 tot 3 minuten. Voeg de bacon en de chorizo toe en bak heel even mee. Meg de gekookte rijst door het mengsel en doe alles in een met olie ingevette ovenschaal. Oven voorverwarmen,en op 110 graden C. De olie over de rijstschotel sprenkelen en schaal afdekken met bakpapier. Baktijd ca. 20 minuten. (Indien de schotel koud is, dan wordt de baktijd ca. 45 minuten) Vlak voor het serveren het gerecht bestrooien met de peterselie. Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit portugese arroz (oven)schotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven