Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Poolse zuurkoolschotel recept
Poolse zuurkoolschotel recept

Poolse zuurkoolschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de tutti frutti in ongeveer 15 minuten in het weekwater gaar. Laat uitlekken en bewaar het nat. Snijd de tutti fruttii in kleine stukjes. Kook de zuurkool ca. 20 minuten. Giet af en bewaar het zuurkoolvocht. Beboter een vuurvaste schotel. Begin met een laagje zuurkool, dan een laagje hamblokjes. Daarop de helft van de tutti frutti en dan de helft van de aardappelstukjes. Herhaal dit alles nog een keer. Fruit de ui in de boter, doe er als ze glazig zijn de tomatenpuree bij en dan het nat van de tutti frutti. Maak het geheel op sausdikte met ma´zena aangemaakt met het zuurkoolvocht. Giet wat van het sausje over de schotel en verwarm dit, afgedekt, ongeveer 45 minuten in een op 175 graden C. voorverwarmde oven. Serveer de rest van de saus apart in een schaaltje.

Serveersuggesties

Kan heel goed een dag van te voren klaargemaakt worden. Dan een uur in de oven, eerst op 200 graden C. Na een half uur terug naar 175 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit poolse zuurkoolschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Poolse zuurkoolschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik krijg er trek van!
    Dozer gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven