Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Poolse zuurkool recept
Poolse zuurkool recept

Poolse zuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen, kook deze, laat ze koud worden en snijd er plakjes van. Bak de rookspek uit, doe de spek zolang in een schaaltje tot gebruik. Gebruik het vet om het gerecht in te maken. De tomaten inkerven, even opkoken, even onder koud stromend water houden en ze dan ontvellen. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de kipfilet in reepjes, kruiden met peper en zout en vervolgens in het spekvet goudbruin bakken. Haal de kipfilet even uit de pan. Daarna de uien in hetzelfde vet goudbruin bakken. Snijd de knoflook in plakjes en bak deze kort mee. Verwijder de vel van het rotterdammertje en snijd het in plakjes van ca. 0,5 cm. dik Doe dit ook in de pan en bak het kort mee. Voeg nu de uitgebakken spek en de gebakken kipfilet toe, kruiden met paprikapoeder. Voeg nu de zuurkool toe en maak het los met een vork. Vervolgens de tomatenpartjes toevoegen met de tomatenketchup en de peperkorrels. Deksel op de pan en ca. 5 min. laten sudderen. Vet intussen een ovenschaal in en werk laag om laag: eerst een laag zuurkoolmengsel, vervolgens aardappelplakken, weer zuurkoolmengsel , aardappelplakken. Ga zo door tot alles verwerkt is. Eindig de laag met de zuurkool. Verdeel er nu stukjes ananas over. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven 200 graden Celcius en stoof het gerecht in 2 5 minuten gaar. Haal het gerecht uit de oven. Maak wodka warm in een steelpan Als de wodka kookt, aansteken met een aansteker en al brandend over het gerecht gieten. Doe dit bij voorkeur niet in de buurt van uw afzuigkap vanwege brand gevaar. Handig is als u de wodka op een electrisch plaatje buiten uw afzuigkap verwarmd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit poolse zuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Poolse zuurkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Dit is Poolse Zuurkool, helemaal goed, alléén geen ananas!
    Jan-willem gaf dit recept op 23 november 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven