Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoen-broodschotel met blauwaderkaas recept
Pompoen-broodschotel met blauwaderkaas recept

Pompoen-broodschotel met blauwaderkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de pompoen in kwarten, verwijder de pitten en vezels aan de binnenkant.
Snij de lelijke plekken uit de schil (schillen hoeft niet, de schil wordt zacht bij het bakken) en snij de pompoen in kleine blokjes.
Snij de ui in smalle partjes, de knoflook in kleine stukjes en de paprika in reepjes.
Verhit olie in een wok / braadpan. Bak hierin de ui, pompoen en knoflook. Snij de champignons afhankelijk van de grootte door de helft / in kwarten (laat kleintjes heel). Voeg de champignons en vervolgens de paprika toe en laat even garen.
Schep het groentemengsel in een ovenschaal / in vier eenpersoonsschaaltjes. Verbrokkel de kaas boven de schotel en schep door elkaar.
Klop het ei los met een beetje creme fraiche of kookroom en (naar smaak) Provencaalse kruiden, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten.
Snij het brood in driehoekjes en leg ze bovenop de schotel. Sprenkel wat olijfolie over het brood.
Bak de schotel warm en gaar in oven (25 minuten op 200 graden) / combimagnetron (15 minuten op 190 graden + 270 watt).

Serveersuggesties

Gebruik een blauwaderkaas naar smaak; heb je een pittiger kaas, gebruik dan wat minder dan 150 gram. Pompoen kun je blancheren en in porties invriezen!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoen-broodschotel met blauwaderkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven