Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote pan gezouten water op het vuur.
    Giet een flinke scheut extra vierge in een passende pan op laag vuur en laat daar de , en pepertjes ongeveer 10 minuten heel zachtjes in bakken tot ze zacht, maar nog niet gekleurd zijn.
    Als je verse gebruikt, moet je daar eerst met de punt van een mes de kern uithalen.
  2. Leg ze vervolgens 40 seconden in kokend water tot het vel los begint te komen.
    Schep ze met een schuimspaan of zeef uit de pan en zet de pan van het vuur.
    Doe de in een kom, spoel ze af met koud stromend water, trek de velletjes er af, knijp de zaadjes eruit en hak het vruchtvlees in stukjes.
    Doe de stukjes tomaat met een klein glaasje water bij de en de uitjes in de pan.
    Laat het mengsel aan de kook komen en 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
    Pureer vervolgens in een keukenmachine of blender tot een gladde saus.
    Snipper de basilicum in de saus en breng die op smaak met peper en zout en een klein scheutje rode .
    Wanneer de gepureerde saus perfect op smaak is, zet je de pan met water weer op het vuur.
    Doe zodra het water kookt de Pipe Rigata erin en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Laat ze uitlekken en hussel ze met de helft van de tomatensaus en een handje .
    Pak nu een passende braadslee, pan of aardewerken schaal en vet die in met een beetje .
    Leg een laagje pasta in de schaal, dan wat tomatensaus, een handvol geraspte kaas en 1 in plakken gesneden bol .
    Herhaal dit tot alle ingredienten opgebruikt zijn en eindig met een flinke laag kaas.
    Zet de schaal 15 minuten in een hete oven, of tot de bovenkant van het gerecht goudbruin en krokant is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
644 kcal
32%2576 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven