Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel witlof recept
Ovenschotel witlof recept

Ovenschotel witlof


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Kook de aardappelen gaar. Snijd het bittere gedeelte van de lof en kook het beetgaar in voldoende water met een scheutje citroensap. Als de lof klaar is, snijd je dit in plakjes. Ondertussen bak je de spekreepjes droog en snijd je de tomaten in kleine blokjes en de uien en knoflook ook. Dit doe je bij de spekreepjes. Voeg daarna de gesneden witlof toe en laat het even kort bakken. Blus dit daarna af met een scheutje witte wijn. Voeg hiertoe zout naar smaak. Prak de aardappelen fijn met een scheutje melk en een blokje boter. Beboter de ovenschaal en bekleed dit met een laagje aardappelen. Leg daar boven op het mengsel van lof en bedek dit met het restant van de aardappelen. Strooi de geraspte kaas erover en bak dit in de oven totdat het goudbruin is en je ovenschotel is klaar. Smakelijk eten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ovenschotel witlof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Wat meer info over de hoeveelheden/aantal ingrediŽnten zou prettig zijn.
    Bezoeker gaf dit recept op 21 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Het is een makkelijk recept en is erg lekker
    Goorbergh gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven