Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel van zalm, prei en rijst recept
Ovenschotel van zalm, prei en rijst recept

Ovenschotel van zalm, prei en rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst gaar in het water met het bouillonblokje. Snijd de prei in stukken van ongeveer 3 cm lengte. Verwijder de buitenste donkergroene bladeren. Het geelgroene gedeelte mee snijden. Was de prei vervolgens goed en laat het vervolgens uitlekken en samen met de kerrie en de boter laten smoren gedurende ongeveer 15 minuten. De uitgelekte zalm vermengen met de bechamelsaus en zo nodig op smaak afmaken met peper en aroma. Het zalmmengsel onderin leggen van een beboterde en vuurvaste ovenschaal en daar boven op de gare prei De schotel vullen met de gare rijst, gladstrijken, dun bestrooien met paneermeel en vervolgens de gesmolten boter erover gieten. De schotel in een zeer hete oven van 260 graden C. plaatsen met overwegend bovenwarmte. De inhoud warm laten worden en een bruin korstje op de schotel laten komen in ongeveer 15 minuutjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ovenschotel van zalm, prei en rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven