Ovenschotel met aubergine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel in de pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en de knoflook lichtbruin.
  2. Roer de erdoor.
  3. Laat een half uur zachtjes doorkoken met de deksel erop.
  4. Snijd de in 6-9 dunne plakken. (de buitenste plakken met schil gebruikt je niet).
  5. Bestrooi de plakken met een beetje .
  6. Bestrijk de plakken dun met en gril ze aan weerszijden.
  7. Bestrooi ze met en .
  8. Verwarm de over voor op 220 graden C.
  9. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de overschaal en leg er een laag aubergine op.
  10. Bestrooi met kaas.
  11. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas.
  12. Leg de helft van de erop en bestrooi met , en kaas.
  13. Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laahje aubergine en kaas.
  14. hierop de rest van de , , en kaas en een eetlepel tomatensaus.
  15. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas.
  16. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ovenschotel met aubergine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Eenvoudig en lekker vegetarisch recept! Kan ook van te voren klaar worden gemaakt!
16 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%1362 kcal
Vetten
18 g.
25%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met aubergine