Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met spinazie, ham en ei recept
Ovenschotel met spinazie, ham en ei recept

Ovenschotel met spinazie, ham en ei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de aardappels en snijd ze klein. Kook de aardappels met zout in ca. 20 minuten Maak de spinazie schoon. Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Snijd de ham in reepjes. Was de tomaten, snijd ze in blokjes en roer ze door de spinazie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet de aardappels af, voeg de melk en 1 theelepel boter toe en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Doe de spinazie in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de spinazie met de hamreepjes en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Druk met een lepel 4 kuiltjes in de puree en vul elk kuiltje met een rauw ei. Strooi de kaas over de ovenschotel en bak de schotel in ca 20 minuten goudbruin. Garneer met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met spinazie, ham en ei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven