Moussaka met aubergines

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kaassaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Bak de plakken aubergine in gedeelten in 4 eetlepels olie 3-4 minuten aan beide kanten lichtbruin in een koekenpan.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de 6-8 minuten.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Roer de , het , erdoor en laat dit mengsel op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
  5. Voor de kaassaus:
  6. Klop in een kom de los en roer de erdoor.
  7. Verhit de in een grote steelpan, voeg de griesmeel toe en roer het eimengsel erdoor.
  8. Verwarm het mengsel voorzichtig totdat het gaat binden en roer er dan 100 gram kaas door.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  10. Leg een laagje aubergine in een ovenschaal, daarop een laag gehaktmengsel en bestrooi dit met wat geraspte kaas.
  11. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
  12. Eindig met een laag aubergine.
  13. Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 50 minuten in het midden van de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwe is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, jong kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, jong kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jong kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
509 kcal
25%2036 kcal
Vetten
46 g.
65%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka met aubergines