Moussaka

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de , en aardappelen.
  3. Snijd ze vervolgens overlangs in dunne plakken.
  4. Bestrooi de en met zout, laat ze een uurtje uitlekken in een vergiet, afspoelen en droogdeppen.
  5. De groentes en aardappel in een grillpan met aan beide kanten garen, liefst niet in een bakpan (neemt teveel olie op).
  6. Gehakt, met gesnipperde bakken en op smaak brengen met zout en .
  7. De en "zongedroogde " (zie mijn recept van zongedroogde ) in een blender fijnmalen.
  8. Doe dit bij het gehaktmengsel, als mede 2 kruidige Griekse wijn.
  9. Drink intussen tijd het ander glas leeg, koken moet immers leuk zijn.
  10. Laat het geheel een 0,5 uurtje pruttelen, zodat het meeste vocht verdampt is.
  11. Haal de pan van het vuur en voeg dan de gesnipperde peterselie en 2 theelepels toe.
  12. Eventje goed roeren et voilà het gehaktmengsel is klaar.
  13. Bereiding:
  14. Vet een platte schaal in met .
  15. Giet een laagje bechamelsaus op de bodem.
  16. Leg hierover de schijfjes aardappel, daarop de helft van het gehaktmengsel, laagje bechamelsaus, vervolgens de plakken , met daarop de rest van het gehakt, weer een laagje bechamelsaus en tenslotte de plakken met daarover de rest van de bechamelsaus.
  17. Strooi nog wat geraspte over de schotel en plaats hem 0,75 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
  18. Afhankelijk van de kwaliteit van de oven, kan de bereidingstijd variëren, maar als de korst lichtbruin wordt, is de mousaka klaar.
  19. Een glaasje Samos erbij en het feestje is compleet.
25
25
25

Variaties op Moussaka

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Moussaka
VariatieAantalGang
Moussaka10Ovenschotels
Moussaka met aubergines1Ovenschotels
Griekse Moussaka1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
343 kcal
17%1372 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka