Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Molshoop in 't groen recept
Molshoop in 't groen recept

Molshoop in 't groen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook de aardappelen zo'n 25 minuten en giet goed af.
Bak de spekblokjes in een klein klontje boter (of braadvet) en voeg ze toe aan de aardappelen. Stamp het geheel fijn.
Giet er een (paar) flinke scheut(en) melk aan toe en ga door met stampen tot er een zachte massa ontstaat. Niet te dun maken!
Breng op smaak met een klein beetje zout, beetje peper, knoflook en flink veel bieslook.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de puree.

Ontdooi de spinazie. Giet zoveel mogelijk vocht af en voeg paneermeel toe tot de spinazie redelijk 'droog' is. Breng op smaak met zout en een klein beetje peper. Verdeel in de ovenschaal.

Kook de eieren hard, pel ze, halveer ze en verdeel over de spinazie met de bolle kant omhoog. Druk ze in de spinazie.

Verdeel de resterende puree in de ovenschotel.

Maak 1 a 2 flinke eetlepels maizena aan met een flinke scheut melk.
Laat een 100 gr boter smelten in een pannetje tot ze goudbruin ziet. Voeg ongeveer 500 ml melk toe, en breng al roerend aan de kook.
Pan van het vuur halen en de aangemaakte maizena toevoegen. Op gematigd vuur roeren tot er een stevige saus ontstaat.
(Pas de saus aan in dikte door er meer maizena of melk aan toe te voegen). Breng op smaak met flink nootmuskaat, zout en peper.
Giet in de ovenschaal.
Verdeel de geraspte kaas over de saus.

Ongeveer 40 minuten in de oven, tot de saus/kaas goudbruin kleurt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit molshoop in 't groen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven