Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus recept
Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus recept

Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De ui en knoflook fijn snijden en fruiten.
In een ander pannetje de tomatenpuree verwarmen (blijven roeren) totdat deze niet meer zurig ruikt.
De ui en knoflook door de puree roeren.
De gehakt rul bakken en de tomatenpuree met de ui en knoflook toevoegen. Kruiden toevoegen samen met de tomatenpuree en tomatenblokjes.
Suiker toevoegen en naar smaak nog wat kruiden.
Laurierblaadje toevoegen en afgedekt 3 kwartier op een laag vuur laten staan.
Af en toe roeren. Na een half uur de bechamelsaus maken.
De boter langzaam laten smelten (niet bruin laten worden!).
De bloem toevoegen en goed roeren (het wordt een klont).
Hierbij de melk gieten en blijven roeren met een garde.
Peper en zout toevoegen. Een ovenschaal invetten.
Eerst een dun laagje bechamelsaus (is vrij sterk van smaak, dus niet teveel).
Laagje tomatensaus daarnA Lasagnebladen.
Vervolgens laagje bechamelsaus en een laagje tomatensaus.
Hierop de in plakjes gesneden mozarella.
Daarna lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus.
Afdekken met aluminiumfolie en 3 kwartier in de oven op 180 graden.
Na een half uur het folie verwijderen

Serveersuggesties

Eventueel salami toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne met rundergehakt en bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lasagne met rundergehakt en bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heel lekker staat nu bij mijn recepten.
    Rina gaf dit recept op 20 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven