Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne met courgette, rundergehakt en champignons recept
Lasagne met courgette, rundergehakt en champignons recept

Lasagne met courgette, rundergehakt en champignons


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bechamelsaus: Smelt de boter in een pannetje op niet te hoog vuur. Roer er de bloem door. Giet alle melk erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg zout naar smaak toe, zet het pannetje op een zo laag mogelijke vlam en laat de saus afgedekt minstens 20 minuten pruttelen. De saus mag niet meer naar bloem smaken. Regelmatig doorroeren. Haal de pan van het vuur, proef, voeg zo nodig meer zout toe en breng de saus met peper en/of nootmuskaat op smaak. Verdun de saus zo nodig met wat melk. Wanneer hij te dun is dan kun je de pan weer op het vuur zetten en een klontje van gelijke delen boter en bloem toevoegen. Voor een bijzondere bechamel kun je de helft van de melk door slagroom vervangen. De lasagne: Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd de uien en de knoflook klein. was de courgette en snijd hem in plakken van ongeveer een cm dik, snijd deze plakken in vieren. Was de champignons en snijd in vieren. Laat het blik tomaten uitlekken Bak het gehakt rul in een anti-aanbakpan. Voeg de uien en de knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg de courgette en champignons toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten toe en maak ze fijn. Roer alles goed door. Breng op smaak met zout, peper en pesto en laat even pruttelen tot het meeste vocht is verdampt. Vet een ovenschaal in met olijfolie of boter en giet hierin een laagje van de bechamelsaus. Leg hierop de lasagnebladen, het gehaktmengsel en weer een laagje bechamel. Herhaal dit tot alles op, eindig met de bechamel. Leg in plakken gesneden mozzarella op de schotel of strooi er geraspte kaas over, klein beetje gedroogde oregano erover of verdeel nog wat pesto over de kaas. Laat de lasagne in de oven in 30 minuten gaar worden

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne met courgette, rundergehakt en champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lasagne met courgette, rundergehakt en champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Pfff, wat een werk! Maar het is gelukt! De ovenschaal staat in de oven en ziet er heerlijk uit. Tip: Doe wat italiaanse kruiden door de groentenmix. En nog een tip: Koop gewoon een zakje voorgesneden ... Lees reactie
    Tessa gaf dit recept op 7 augustus 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven