Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Bekleed de ovenschaal met iets meer dan de helft, ( iets minder dan 2/3) van het croissantdeeg. (gewoon een beetje scheuren en plakken en aandrukken, it's simple) Snijd de kip in kleine blokjes (knippen is nog makkelijker ) en bak ze rondom aan in een hapjes of koekenpan, tot het net gaar is. Draai het vuur laag en schep er de creme fraiche doorheen, tot het een smeuige massa wordt. Roer er vervolgens de inhoud van het zakje kerriesaus doorheen (alleen het poeder, dus je moet het zakje NIET aanmaken!) en schep er dan de, uitgelekte (!!) kersen doorheen. Heel even roeren en van het vuur afnemen. Als het een te "droge" massa is, mag je er een klein scheutje water doorheen roeren (niet te veel!) Schep dit mengsel in de met deeg beklede schaal. Bedek de hele inhoud met het resterende deeg. ( dus dat je geen mengsel meer ziet en alles in deeg is ingepakt). Bestrijk de bovenkant van het deeg lichtjes met wat losgeklopt ei. (hoeft niet, maar als je het wel doet krijg je een mooier korstje) Vervolgens gooi je de schotel in de oven, voor ongeveer 30/40 minuten (soms korter, als het mooi gerezen en goed bruin is, dan issie klaar) Serveer met: een lekkere salade, en eventueel wat aardappelkroketjes of stokbrood/ turks- of ciabattabrood met kruidenboter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven