Kip in römertopf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. De Römertopf minimaal 30 minuten in water dompelen.
    De of kippendelen kruiden.
    De in grove stukken snijden.
    De of waspeen raspen en in dobbelstenen snijden (niet te kleine dobbelstenen).
    De kruiden met en peper of vleeskruiden en in dobbelsteentjes snijden en even bakken.
    Het halve oplossen in 1,5 deciliter heet water of 1,5 deciliter kant en klare kippenbouillon gebruiken (de kipstukjes die hierin zitten kun je er dan ook gewoon bij doen).
    Aardappels schillen en in schijfjes snijden of voorgesneden gebruiken (niet voorgekookt).
    De Römertopf uit het water halen.
  2. Hierin eerst en wortel leggen.
    Hier bovenop de hele of kipdelen, daarover heen en rondom de dobbelsteentjes gebakken spek, (eventueel gesnipperde knoflookteentjes)en een beetje .
    Dan over dit alles heen de kippenbouillon gieten.
    Deksel er op en midden in de oven (250 graden Celsius) zetten.
    1 uur en 15 minuten laten staan, na 1 uur de deksel er af halen en de resterende 15 minuten zonder deksel in oven laten staan.
    er uit halen en resterende er over heen strooien.

    Smakelijk eten.
25
25
25

Variaties op Kip in römertopf

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip in römertopf
VariatieAantalGang
Kip in Römertopf ( aardewerkschaal )1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (9)

Kip in römertopf heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 9 recensies
RESET

Heerlijk. Heb het al heel vaak gemaakt!
Jacq 10 augustus 2017
Beste, We koken graag met keukenkruiden, maar de welke bij vis vlees of kip. Dank U voor een eventueel mailtje. Jacques.
Jacques 31 januari 2016
Moet de römertopf helemaal van onder in de oven? Of anders midden op een gril?
van Laer 13 september 2014
Wij zijn al tig jaar met de römertopf aan het koken en zetten hem altijd in een voor verwarmde oven zelfs tot 250 grd hebben nog nooit 1 kapot gehad
J Nijboer 17 augustus 2014
Ik ben pas begonnen met Romertoph ik ga zeker wat uit proberen ze lijken me heel lekker.
Jan Bosvelt 12 januari 2014
Luitjes ik heb het aangepast en het is inderdaad een onverwarmde oven.
ton59 23 november 2013
Een romertopf moet een half uurtje ondergedompeld in koud schoon water. Zuigt het zich helemaal vol. Alle ingredienten erin,deksel erop en dan in de KOUDE oven. Temperatuur en tijd instellen en de re... Lees reactie
Alex 8 augustus 2012
Ik ga het recept zo maken, maar durf de topf echt niet in een voorverwarmde oven te zetten. (bang dat ie knapt)
Charlot 16 juni 2012
Moet de topf echt in een voorverwarmde oven gezet worden?? In elk boek staat: altijd in een NIET-voorverwarmde oven zetten.
Jojo 20 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
295 kcal
14%1180 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
11%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip in römertopf