Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jachtschotel recept
Jachtschotel recept

Jachtschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf het in met wat zout, peper en mosterd. Verhit de bak en braad en bak het vlees aan weerzijden bruin. Neem het vlees even uit de pan, laat de uien enkele minuten meebakken onder voortdurend omscheppen. Schenk er 4 deciliter kokend water bij en voeg laurierblad en de kruidnagelen toe. Temper de warmtebron. Leg het vlees terug in de pan, laat het vlees 2 uur zachtjes gaar stoven. Kook intussen de aardappelen gaar in water met wat zout. Maak er met melk en boter er een luchtige puree van en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem het vlees na het stoven uit de pan, laat het grotendeels afkoelen, verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat de inhoud van de stoofpot zachtjes koken tot de helft van het stoofvocht is overgebleven. Verwijder het laurierblad en zo mogelijk de kruidnagelen. Snijd het vlees in kleine stukjes, schil de appels en snijd ze in stukjes. Schep de appels en het vlees door het stoofvocht Doe de helft van de aardappelpuree in een dikke beboterde ovenvaste schaal met een hoge opstaande rand. Strijk de puree gelijkmatig over de bodem, schep de inhoud van de stoofpan erop en verdeel deze zo egaal mogelijk. Strijk de rest van de aardappelpuree op het vleesmengsel, bestrooi de puree met broodkruim of paneermeel en leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de ovenschaal iets onder het midden van de oven, ca. 20 minuten tot er een mooi goudbruin korstje opkomt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jachtschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven