Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jachtschotel recept
Jachtschotel recept

Jachtschotel


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin de uien en de spekjes. Haal uit de pan en bak het vlees goudbruin. Bestrooi het vlees met de bloem en bak even mee. Doe de uien en de spekreepjes terug in de pan, voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 1/2 uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, de vleesbouillon toe.
Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken. Verwarm de oven voor op 250 ░C.
Kook ondertussen de aardappels gaar met wat zout. Verwarm de melk met 25 gram boter, stamp de aardappels fijn en voeg het melk/botermengsel toe. Meng tot een smeu´g geheel.
Schil de appels. Snijd in appels in partjes en laat de andere heel. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in gelijke stukken hele plakken van de appel over de breedte.
Vet de ovenschaal in met boter. Schep de helft van het stoofvlees met alle ingrediŰnten en het stoofvocht in de schaal, leg de helft van de appelpartjes eroverheen. Bedek met een laagje aardappelpuree. Schep hierover de overgebleven hoeveelheid vlees met vocht, verdeel de rest van de appelstukjes eroverheen en dek af met de rest van de aardappelpuree.
Leg daarop de plakken appel en bestrooi met paneermeel. Snijd de overgebleven boter in kleine partjes en verdeel over de schotel. Plaats de jachtschotel ongeveer 17.5 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Serveersuggesties

Eventueel kan de ovenschotel een dag van te voren gemaakt worden. Plaats de afgedekte schotel in een voorverwarmde oven op 200░C en verwarm gedurende 45 minuten. Verwijder de deksel of alufolie van de schotel en laat de schotel in 15 minuten goudbruin worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jachtschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven