Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jachtschotel recept
Jachtschotel recept

Jachtschotel


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de uien goudgeel. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en versgemalen peper toe. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 47.5 minuten gaar worden, schep af en toe om.
Kook de aardappels. Giet ze af en stamp ze met 25 gram boter en de warme melk fijn. Schil de appels en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 200 C.
Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel. Herhaal dit nog 2 keer, zodat er van elk 3 laagjes zijn. Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak de schotel in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jachtschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Jachtschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Hoort ook rode kool bij, ook om en om. Proberen!
    Tieneke Bulthuis gaf dit recept op 2 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk was deze jachtschotel. Ik ga hem zeker weer vaker maken.
    Marja gaf dit recept op 14 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Echt, oude tijden herleven. Als kind maakte mijn moeder dit weleens klaar en dat was echt een feest! Daarna heb ik het nooit meer gegeten, net als Hete Bliksem. Dat is ook zo'n heerlijk oudhollands ge... Lees reactie
    Ilse gaf dit recept op 14 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit recept maak ik wel eens, als ik een dag eerder extra rundvlees klaar maak. Bij de stukjes appel doe ik ook een kleine winterpeen in stukjes, een handje vol doperwten en een restje sperziebonen bij... Lees reactie
    S. van Bochove gaf dit recept op 4 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit recept verdient een 10!
    Paul v/d Sneppen gaf dit recept op 1 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven