Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jachtschotel recept
Jachtschotel recept

Jachtschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Riblappen in blokjes snijden en eventjes aanbakken.
3 uien snipperen, knoflook persen en aan het vlees toevoegen.
Afblussen met 1 deciliter rode wijn.
Dan de kalfsjus en de ontbijtkoek toevoegen en aanvullen met water tot het geheel onderstaat.
Laat het 3 uur zachtjes stoven.

Rode kool opzetten met de overgebleven ui, appel, 1 deciliter rode wijn, zout, peper, kruidnagel, kaneel, appelstroop, nootmuskaat, laurier en een handje rijst.
In ongeveer 1 uur gaar koken.
Op smaak maken met azijn en suiker of zoetstof.

Champignons bakken en op smaak maken met peper en zout.
Aardappels koken en met wat melk tot puree maken.

In een ovenschotel het gerecht in laagjes opbouwen. Eerst een laagje rode kool dan vlees, champignons, aardappelpuree en eindigen met aardappelpuree.

Volkorenbrood toasten en fijnmalen tot paneermeel en over het gerecht strooien.
In een warme oven van 200 graden celsius in een half uur laten gratineren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jachtschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Jachtschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Het lijkt me heerlijk! Ik neem het mee en ga het zeker uitproberen! Bedankt. :-)
    Maria59 gaf dit recept op 12 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven