Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Griekse Pastitio


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de over voor op 175 graden.
Snipper de ui en knoflook en fruit ze in wat olijfolie.
Voeg het gehakt toe.
Bak het rul in 10 minuten.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, peterselie, kaneel en nootmuskaat toe aan het gehaktmengsel en roer het goed door elkaar heen.
Laat dit mengsel op een laag pitje sudderen zonder deksel tot het meeste vocht weg is.
Zet een pan met voldoende water met een beetje zout op.
Kook de pasta beetgaar.
Klop het ei goed los en zet het even apart.
Neem het gehaktmengsel van het gas en laat het een paar minuten afkoelen.
Giet de pasta af en roer er een lepel olijfolie doorheen zodat het niet gaat plakken.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Meng 3/4 van de kaas door het los geklopte ei door de pasta.
Vul de ovenschaal met een laag pasta en dan een laag van het gehaktmengsel.

Maak de bechamelsaus volgens de instructies op het pakje.
Schenk de bechamelsaus in de ovenschotel en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in de oven.

Na ongeveer 50 minuten is de pastitio klaar.
Laat hem 10 minuten afkoelen voordat je hem eet.

De dag na de bereiding is na even opwarmen de pastitio nog lekkerder!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griekse pastitio recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven