Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griekse Moussaka recept
Griekse Moussaka recept

Griekse Moussaka


Ingrediënten


721

Bereidingswijze


Haal de kroontjes van de aubergines af en snijd ze in plakken van 1 cm. Bestrooi de plakken met zout en leg ze ca. 50 minuten in een vergiet (zodat het vocht er op deze manier uittrekt). Fruit de gesnipperde ui en het uitgeperste teentjes knoflook in de helft van de olijfolie, voeg het gehakt toe en roer het al bakkend los. Voeg dan tomatenpuree, paprikapoeder, kaneel en tomaten op sap (met het tomatenvocht) toe. Roer de massa goed om en maak de tomaten fijn. Voeg de wijn toe, roer het geheel om en laat alles nog ca. een half uur zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de gesnipperde peterselie erdoor. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg al roerend de koude melk toe, zodat er een gladde saus ontstaat. Klop er dan, van het vuur af, de eieren doorheen, voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Roer de kaas erdoor. Dep de plakjes aubergine met keukenpapier droog, leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en kwast ze in met olie. Laat ze heel even onder de hete grill goudbruin kleuren. Draai de plakjes om, kwast er nog wat olie over en grill ook deze kant goudbruin. Verwarm de oven voor op 175 C. Leg in een ingevette ovenschaal afwisselend lagen gehaktmengsel en lagen aubergineplakjes op elkaar. Giet tot slot de saus er overheen en zet de schaal midden in de oven en bak de Moussaka in ca. 50 minuten goudbruin en gaar

Allergenen Informatie

Voor dit griekse moussaka recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Griekse Moussaka heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Lekker en leuk!
    Lola gaf dit recept op 22 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Echt deze mousaka is een geweldig recept. En best wel gezond heerlijk die aubergines. Echt een recept om vaker te eten.
    Senna gaf dit recept op 29 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Inderdaad veel werk, maar superlekker! Ik heb onderin de ovenschotel eerst nog een laag voorgekookte aardappelschijfjes gedaan en de gehaktsaus met rode i.p.v. Witte wijn gemaakt.
    ML gaf dit recept op 20 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Wel veel voorbereidingstijd maar het is echt de moeite waard ! Zelf heb ik nog wat courgette bijgevoegd. Dit gerecht smaakt prima met een feta kaas salade met olijven en rijst.
    Bezoeker gaf dit recept op 29 juli 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven