Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griekse kip met aardappeltjes recept
Griekse kip met aardappeltjes recept

Griekse kip met aardappeltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kip in stukjes van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Schil en snijd de uien in ongeveer even grote stukjes. Schil en snijd de aardappelen in ongeveer even grote stukjes. Pers de citroenen uit. Meng dit alles door elkaar en voeg hieraan toe een paar eetlepels olijfolie, de oregano, de peper en het zout. Weer goed mengen. In Griekenland wordt dit geheel gedurende uren in een grote platte schaal op een houtvuurtje gezet. Ik maak het wat eenvoudiger door het geheel eerst een half uur tot een uur met aluminium folie afgedekt in een vuurvaste schaal in de oven te zetten bij 220 graden C. Vervolgens de folie te verwijderen en onder zo nu en dan omroeren te laten bakken. Zonodig zo nu en dan een eetlepel water toevoegen. Eet het met een Griekse salade. Met een glas Krassi (wijn) erbij is dit een heerlijk gerecht.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit griekse kip met aardappeltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven