Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geitenkaassouffle recept
Geitenkaassouffle recept

Geitenkaassouffle


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

Maak een roux:
Smelt de boter zachtjes in een steelpan.
Als deze gesmolten is, voeg de bloem toe en roer stevig.
Laat 2 minuten al roerend pruttelen.
Voeg de melk, scheutje voor scheutje toe. Blijf roeren en zorg dat de melk volledig is opgenomen voor je de volgende scheut toevoegt.
Als alle melk is opgenomen, moet je een gladde saus overhouden.

Maak de saus af:
Voeg de geitenkaas, mosterd en dragon toe aan de saus. Blijf roeren tot de geitenkaas is opgenomen.
Splits de eieren.
Roer het eigeel los en roer het door de saus. Haal de saus van het vuur. Proef het mengsel en voeg zout en peper naar smaak toe.

Maak de souffle:
Vet een diepe ovenschaal of 2 souffleschaaltjes in.
Klop het eiwit stijf, tot het in pieken omhoog staat.
Sla de eiwitten door de saus.
Doe de souffle in de overschaal(tjes) en plaats 32.5 minuten in de oven.

Serveersuggesties

Heerlijk al vleesvervanger bij de avondmaaltijd, of bij de lunch met stevig bruin brood.

Allergenen Informatie

Voor dit geitenkaassouffle recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven