Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gehaktschotel met dadels en prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Ontpit de de dadels en snijd de vruchten in kleine reepjes.
Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Maak de preien schoon en snijd in smalle ringen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Voeg het gehakt tot, bak het rul en neem dan de pan van het vuur. Meng de rijst en het gehakt-preimengsel in de pan. Roer de dadels en de rozijnen erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en cayennepeper toe.

Doe het mengsel in een grote, diepe ovenschaal. Duw het kaneelstokje en de kruidnagels in het mengsel. Roer de geraspte kaas erdoor en schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de schaal in het midden van de oven en laat de rijst in ongeveer 4 5 minuten gaar worden. Laat, als de rijst nog te nat is, de schaal zonder folie nog circa 5 minuten in de oven uitdampen.

Serveersuggesties

In plaats van in de oven kun je dit gerecht ook in de pan maken. Volg in dat geval het recept, maar kook de rijst in een aparte pan. Het gehakt-preimengsel serveer je met de rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktschotel met dadels en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven