Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbrood met zongedroogde tomaten recept
Gehaktbrood met zongedroogde tomaten recept

Gehaktbrood met zongedroogde tomaten


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Pel de uien en snipper ze heel fijn. Hak of snijd de zongedroogde tomaten fijn. Wrijf de beschuiten fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de eieren, de uien, de kruiden, de fijngemaakte tomaatjes en de beschuiten. Kneed het geheel stevig door. Vul een passende grote ovenschaal met het mengsel en druk het stevig aan. Invetten van de schotel is niet nodig, er komt genoeg bakvet vrij. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur en 15 minuten. Neem de schaal uit de oven en giet het bakvet goed af (niet de in de gootsteen i.v.m. verstoppingsgevaar). Laat het gehaktbrood goed afkoelen in de schaal tot gebruik in koelkast of kelder. Snijd het brood voor het serveren in mooie plakken.

Serveersuggesties

Deze hoeveelheid is als onderdeel van een hoofdmaaltijd ruim voldoende voor 8 tot 10 personen. Ik maak hem ook als onderdeel van een koud buffet.

Allergenen Informatie

Voor dit gehaktbrood met zongedroogde tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven