Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehakt-koolschotel met aardappelpuree recept
Gehakt-koolschotel met aardappelpuree recept

Gehakt-koolschotel met aardappelpuree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Blancheer de koolbladeren 4 tot 5 minuten in kokend water met zout. Dompel ze onder in koud water en laat afkoelen. Dep ze droog met keukenpapier. Leg ze plat op het werkvlak. Snijd de grote middennerf eruit. Verhit de olie in een braadpan, voeg de paprika, bosui, champignons en de knoflook toe. Strooi er wat peper en zout over. Roer er de chilipoeder, basilicum, tijm en de peterselie door en laat het met een deksel 8 minuten stoven op middelgroot vuur. Roer het gehakt door en laat 7 tot 8 minuten meestoven. Voeg de tomatensaus en de bouillon toe en laat het 4 tot 5 minuten zachtjes koken. Stamp de aardappelen en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Voeg half bakje creme fraiche toe en stamp erdoor. Vul de ingevette ovenschaal met een laag aardappelpuree. Bedek dit met een laag gehaktsaus. Dek af met koolbladeren. Voeg weer puree toe, gehakt en voeg dan de overgebleven creme fraiche toe en verdeel. Dek weer af met koolbladeren. Eindig met aardappelpuree. Leg op de puree een aantal "snippers" boter en strooi er de paneermeel over. Dek af met geraspte kaas. Zet de ovenschotel 1 5 minuten in het midden van een oven (170 graden C.)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehakt-koolschotel met aardappelpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven