Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde varkensmedaillons met asperges recept
Gegratineerde varkensmedaillons met asperges recept

Gegratineerde varkensmedaillons met asperges


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges, schil ze en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Breng 500 ml water aan de kook met wat zout en 1 theelepel suiker aan de kook en kook er de asperges ca. 10 minuten in.
Was de aardappels en kook ze afgedekt ca. 20 minuten. Maak de romanesco schoon en verdeel hem in roosjes, gaar in ca. 8 minuten in kokend water met wat zout.
Neem de asperges voorzichtig uit het water en laat uitlekken, meet 350 ml van het kookwater af.
Laat de romanesco uitlekken, giet de aardappels af, spoel ze onder koud stromend water, schil ze en halveer ze naar gelang de grootte
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de kaas.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een pan en fruit er de ui erin. Bestuif met de bloem en bak hem kort mee. Roer de slagroom en 350 ml van het kookvocht van de asperges erdoorheen. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Smelt de helft van de kaas door de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Dep het vlees droog en snijd de varkenshaas in 8 plakken en de ossenhaas in 4 plakken (medaillons)
Braad er de medaillons ca. 1 minuut per zijde op hoog vuur in aan.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappels, de romanesco en de asperges in een grote ovenschaal.
Verdeel de medaillons eroverheen.
Schenk de saus eroverheen en bestrooi met de overige kaas. Bak 15-1 8 minuten in de oven, Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Bestrooi de gratin met de peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde varkensmedaillons met asperges recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven