Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde spinaziepannenkoeken recept
Gegratineerde spinaziepannenkoeken recept

Gegratineerde spinaziepannenkoeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de melk, 125 mililiter water, het meel, de eieren en een snufje zout tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 15 minuten rusten. Was de spinazie grondig. Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Fruit de ui. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken totdat een groot deel van het vocht verdampt is. Roer de tomaten er doorheen en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en haal ze uit de pan. Voeg 2 eetlepels portiegewijs in de koekenpan. Bak na elkaar 4 pannenkoeken uit het beslag. Rasp de schapenkaas. Bestrijk de pannenkoeken met de verse roomkaas en verdeel de spinazie, de schapenkaas en de pijnboompitten eroverheen. Rol de pannenkoeken op, snijd ze in stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met kaas. Gratineer de pannenkoeken ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde spinaziepannenkoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven