Franse ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Let op:
  2. een paar uur van te voren voorbereiden!

    Snijd de in kleine blokjes.
    Meng in een kom 1 eetlepel , 2 eetepels , 1 eetlepel , 1/2 eetlepel , flinke scheut zwarte en een klein beetje .
  3. Roer de door de marinade en laat minstens 3 uur in de koelkast intrekken.

    Snijd de in dunne reepjes, de in snippers, de in kleine blokjes en de in plakjes.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Bak de spekblokjes.
  4. Als deze bijna klaar zijn, voeg de gemarineerde toe en bak tot ze gaar is.
  5. Verdeel over de bodem van de ovenschaal.

    Bak (zonder braadvet toe te voegen) de en tot de glazig is.
  6. Verdeel in de ovenschaal.

    Maak de aan met de .
    Breng de aan de kook, en voeg het /-mengsel toe.
  7. Op smaak brengen met wat peper en zout.
    Let op:
  8. de saus wordt veel dikker dan je gewend bent!
    Verdeel de saus in de ovenschaal.

    Bak de in zo mín mogelijk vet.
  9. Voeg héél ruim , knoflook, en toe.
    Verdeel in de ovenschaal.

    Verdeel de tomatenblokjes in de ovenschaal, en tot slot alles bedekken onder een dikke laag geraspte .

    Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de goudbruin is (ongeveer 45 tot 60 minuten).
25
25
25

Variaties op Franse ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Franse ovenschotel
VariatieAantalGang
Franse ovenschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en wijn
  • bouillon en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, maizena, wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
617 kcal
30%1851 kcal
Vetten
29 g.
42%87 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%3 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
11%9 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse ovenschotel