Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Filosoof recept
Filosoof recept

Filosoof


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook de aardappels in een bodem water met wat zout gaar. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verwarm de melk in een steelpan, giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de melk. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Leng de maizena aan met een scheutje water, voeg het papje al roerend aan het gehaktmengsel toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en de kruiden. Vet een ovenschaal in met boter. Schep de helft van de aardappelpuree erin, dan het gehaktmengsel en tot slot de rest van de puree. Bestrooi het gerecht met paneermel en de kaas en verdeel de boter er in klontjes over. Bak de filosoof in de oven in 2 5 minuten krokant en goudbruin.

Serveersuggesties

Lekker met appelcompote.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit filosoof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven