Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champignon-leverpie recept
Champignon-leverpie recept

Champignon-leverpie


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem zeven en met de havervlokken, het zout en de boter snel tot glad deeg kneden. Tijdens het kneden nog water toevoegen zodat een samenhangend deeg ontstaat. In plasticfolie wikkelen en 45 minuten in de koelkast leggen. Intussen de levertjes wassen, afdrogen en in stukjes snijden. De ui schoonmaken en snipperen. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De boter in een koekenpan verhitten, de stukjes lever toevoegen en al roerend bruin bakken. De gesnipperde ui toevoegen en meefruiten. Dan de plakjes champignon toevoegen. Alles een paar minuten bakken. De bloem erover zeven. Geleidelijk de slagroom en de bouillon erdoor roeren. Het levermengsel een paar minuten stoven. Op smaak brengen met port, zout en peper. De eidooier erdoor roeren en de pan van het vuur nemen. Een lage ovenschaal (25 cm) met het deeg bekleden. De bodem met een vork meerdere malen inprikken. Nog 15 minuten in de koelkast zetten. De oven voorverwarmen op 220 graden Celsius. De piebodem onder in de oven 15 minuten bakken. Het levermengsel in de vorm doen en bestrooien met kaas. Nog 15 minuten bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit champignon-leverpie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven