Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Cantharellenlasagna met ham recept
Cantharellenlasagna met ham recept

Cantharellenlasagna met ham


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Borstel de cantharellen schoon. Snijd aan de onderkant een stukje af. Snijd ze afhankelijk van de grootte doormidden. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de tijm. Pluk de blaadjes eraf. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bak de cantharellen hierin porties aan. Bak de hamblokjes, de ui, de knoflook en de tijm kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Bak de tomaten puree kort mee, blus af met de tomaten en het sap uit het blik, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Maak de tomaten in de pan wat kleiner. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en wat suiker. De bechamelsaus: Smelt 2 eetlepels boter in een pan. Bak de bloem hierin kort aan, voeg 375 milliliter water de melk en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst de crème fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal (ca. 20 x 28 cm) met wat bechamelsaus. Doe afwisselend 3-4 lasagnevellen, 1/3 van de overgebleven bechamelsaus en de helft van de paddestoelen-tomatensaus in de schaal totdat alle ingrediënten op zijn. Was de tomaten. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken en verdeel ze over de lasagna. Bak de lasagna 40-4 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cantharellenlasagna met ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven