Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boswachtersschotel recept
Boswachtersschotel recept

Boswachtersschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappels in 20 minuten gaar en stamp ze tot puree met de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Verhit een scheut olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool enkele minuten met de bacon. Maak dan soezenbeslag. Breng hiervoor 1 deciliter water aan de kook met de melk, zout en boter. Voeg in een keer de bloem toe en laat al roerend 1 minuut garen. Doe het beslag in een kom en roer er één voor één de eieren door. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de puree over de bodem. Schep vervolgens de wildpeper of hachee op de puree. Verdeel de aardappelblokjes en hazelnoten over de wildpeper en schep hierop de boerenkool met bacon. Bestrooi met de geraspte kaas. Bedek de schotel met de rest van de aardappelpuree. Maak met behulp van een spuitzak een rooster van het soezendeeg over de puree. Bak de boswachtersschotel 30 minuten in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit boswachtersschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven