Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bobotie recept
Bobotie recept

Bobotie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een ovenschaal n met olie en verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de masala, kurkoma, kaneel, nootmuskaat, gember en abrikozenjam toe en laat ze 2.5 minuten al roerend meebakken.
Roer de perzikchutney, het gehakt en 2 eetlepels water door het specerijenmengsel, blijf omscheppen tot het gehakt rul is.
Laat het geheel ca. 10 minuten, zonder deksel op de pan, pruttelen tot nagenoeg al het vocht verdampt is. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Schep het vleesmengsel in de ovenschaal en verdeel de laurierblaadjes erover. Klop de eieren met een snuf zout flink schuimig en giet ze over het vlees. Zet het geheel 15 minuten in de oven, serveer direct maar verwijder wel de laurierblaadjes.

Serveersuggesties

Lekker met gele rijst en rozijnen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bobotie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven