Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bobotie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Fruit de ui aan. Week het brood in 4 eetlepels water en knijp het uit. Meng het gehakt met de ui en 1 ei. Bak het gehakt 5 6 minuten. Het hoeft niet gaar te zijn, maar het ergste rauwe moet eraf. Voeg de appel, abrikozen, kerriepoeder en citroenrasp toe. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Bak het gerecht 35 minuten met folie. Klop de melk en 2 eieren door elkaar en schenk dit na die 35 minuten over het gehakt. Bak de bobotie nog 15 minuten zonder folie tot de laag gestold en bruin is.

Serveer het gerecht met rijst of aardappels.

Serveersuggesties

Voor extra frisheid kun je de bobotie met een salade serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bobotie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven