Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-kastanjevulling recept
Appel-kastanjevulling recept

Appel-kastanjevulling


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd 500 gram zure appelen in grotere stuken en marineer ze zolang in rode wijn tot ze roze zijn in ca. 2 uur. Laat ze uitlekken. Kerf 500 gram tamme kastanjes aan de puntige kant kruiswijs in en rooster ze 30 minuten op de bakplaat in de oven op 200 graden C. tot de schil openspringt. Sprenkel na 10 minuten een kopje koud water op de bakplaat zodat de kastanjes niet uitdrogen. Pel de kastanjes en meng ze met de appel. Bestrijk het gevogelte van binnen en van buiten in met een mengsel van olie, peper en paprikapoeder en wrijf de binnenkant in met zout. Vul de buikholte. Naai de opening dicht. Gedurende de braaadtijd regelmatig bestrijken met de olie en tot slot met de rode wijn van de marinade.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit appel-kastanjevulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven