Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Andijvierolletjes recept
Andijvierolletjes recept

Andijvierolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de stronkjes van de struiken en haal de blaadjes los.
Maak pakketjes van telkens 4 blaadjes en snijd de nerf uit de midden.
Leg pakketjes in een vergiet en schenk er langzaam kokend water over uit, zodat de bladeren iets zachter worden.
Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Maak het gehakt aan met sjalotte- snippers, peper, zout, nootmuskaat en de gehakte peterselie. Leg nu 2 grote andijvie bladeren op elkaar.
Kneed telkens een worstje van het gehakt en leg het onderaan op de dubbele andijvie bladeren.
Klap de zijkanten over de vulling naar binnen en rol de andijvie op. Leg met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak 12 pakketjes.
Verwarm de gepureerde tomaten en voeg de tijm toe. Pers het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met suiker en cayennepeper.
Schenk over de andijvierolletjes, dek af met aluminiumfolie en zet ca. 30 minuten in de oven, verwijder de laatste 10 minuten het folie.

Allergenen Informatie

Voor dit andijvierolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven