Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen-zuurkoolschotel recept
Abrikozen-zuurkoolschotel recept

Abrikozen-zuurkoolschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de abrikozen ca. 10 minuten in water tot ze geweld zijn. Giet ze af. Was de aardappels en kook ze ca. 20 minuten. Laat ze schrikken, schil ze en laat afkoelen. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Fruit de uiringen in de hete olie. Fruit de zuurkool kort mee en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Giet 5-6 eetlepels water bij de zuurkool en laat hem ca. 20 minuten zachtjes smoren met het deksel op de pan. Halveer de abrikozen, hol de aardappels een beetje uit met een theelepel en leg het aardappelkruim zolang apart. Meng de zuurkool met de abrikozen. Leg telkens 1-2 eetlepels van het zuurkool abrikozenmengsel in de uitgeholde aardappels. Leg de gevulde aardappels in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van het zuurkool-abrikozenmengsel en het aardappelkruim over de schotel. Roer de slagroom met 200 milliliter crème fraiche glad. Breng het mengsel op smaak en giet het over de aardappels. Bak de schotel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Leg op elke aardappel nog een beetje crème fraiche en versier met paprikapoeder.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit abrikozen-zuurkoolschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven