Aardappel-ovenschotel met kabeljauw

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de 10 minuten voor in water met wat .
  2. Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
  3. Kook ook de worteltjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
  4. Laat beiden goed uitlekken.
  5. Was de kabeljauw en dep hem droog.
  6. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken of in blokjes.
  7. Kruid de vis enkel met wat en een klein beetje .
  8. Verhit een beetje in een koekenpan en bak de kabeljauw onder voortdurend omscheppen of omdraaien 2 minuten.
  9. Verwarm de oven voor op ca. 175 graden C.
  10. Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes over de bodem van de ovenschaal.
  11. Verdeel over de de plakjes wortel.
  12. Vervolgens wat toefjes over de worteltjes verdelen.
  13. Schep hier de kabeljauw over en bedek deze met plakjes gerookte .
  14. Bestrooi evt.
  15. met nog wat extra versgemalen, zwarte .
  16. Verdeel de 2 potten anders over de kabeljauw en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  17. Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een sateprikker in de schotel te prikken.
  18. Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.
  19. Verdeel voor serveren nog wat toefjes over de ovenschotel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
173 kcal
8%692 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-ovenschotel met kabeljauw