Aardappel-gehaktschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in stukjes en kook ze in water met in 20 minuten gaar.
  2. Pel de en snipper ze fijn.
  3. Verhit 25 gram in een koekenpan en bak het gehakt rul.
  4. Voeg de toe en bak het 5 minuten mee.
  5. Voeg de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Verwarm de in een steelpan.
  7. Giet de af en stamp ze met de en de rest van de tot puree.
  8. Leng de aan met water tot een papje en voeg het al roerend toe aan het gehaktmengsel.
  9. Breng het op smaak met de Franse en .
  10. Breng de puree op smaak met en .
  11. Schep de helft van de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal.
  12. Schep het gehaktmengsel erop en dek het af met de rest van de aardappelpuree.
  13. Meng de met geraspte kaas en verdeel het over de schotel.
  14. Leg hier en daar een klontje .
25
25
25

Variaties op Aardappel-gehaktschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappel-gehaktschotel
VariatieAantalGang
Aardappel-gehaktschotel1Ovenschotels
Aardappel-gehaktschotel met spekkorst1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • boter, runderbouillon, kruiden, paneermeel, parmezaanse kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, parmezaanse kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, parmezaanse kaas, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappel-gehaktschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Jammer dat er geen oven temperatuur en oven tijd erbij staat. Groeten, Frans
Frans 27 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-gehaktschotel