

Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli
- Nederland
- Hoofdgerechten
- 4 portie(s)
- 10 minuten
- 15 minuten
- gdamwijk
Ingrediënten
- 300 gram broccoliroosjes
- 400 gram runderreepjes
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 3 eetlepels sesamolie
- 5 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 2 centimeter verse gemberwortel, geraspt of gemberwortel poeder
- 3 bosuitjes in stukken van 3 cm
- 3 a 4 eetlepels oestersaus
Bereidingswijze
Meng het vlees met sherry, sojasaus en 1 eetlepel sesamolie en laat het 5 minuten staan.
Verhit 2 eetlepels sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember tot het gaat geuren.
Voeg het vlees toe en roerbak op hoog vuur tot het vocht verdampt.
Schep het op een bord. Bak de bosuitjes in de wok en roer de oestersaus erdoor.
Voeg het vlees toe en warm alles goed door.
Leg de broccoli op borden en schep het vlees ernaast.
Serveersuggesties
Lekker met rijs of mie.
Meer Recepten
- Broccoli-kalkoenschotel4 porties
35 minuten
lucyvader - Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine)4 porties
5 uur
kees_rundvlees - Varkensfiletschotel met oosters tintje4 porties
25 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit oosters rundvlees met oestersaus en broccoli recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli