Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosselen a la Bistro recept
Mosselen a la Bistro recept

Mosselen a la Bistro


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de mosselen zeer goed onder de stromende kraan. Gooi de zware exemplaren en mosselen die niet sluiten weg.
Maak de prei schoon en snij ze in ringen.
Neem de tijm blaadjes van de takjes en hak de peterselie fijn.
Smelt de boter in een grote pan en voeg de preiringen toe.
Fruit de prei 2.5 minuten en voeg aan sluitend de mosselen tijm en de wijn toe.
Breng het op smaak met zout en peper.
Leg het deksel op de pan en laat de mosselen enkele minuten koken tot de schelpen zich openen.
Klop intussen de eieren los met de crême fraiche.
Schep de gare mosselen uit de pan en verdeel ze over 4 diepe borden.
Zeef het kookvocht en klop het samen met eiroom-mengsel door elkaar.
Spoel de pan om en schenk het mengsel terug in de pan en laat de saus al kloppend licht binden op een laag vuur.
Meng de gehakte peterselie door en schenk de saus over de mosselen.

Serveersuggesties

Lekker bij stokbrood met een rundvleessalade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mosselen a la bistro recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven