Surinamse Bami schotel

Ingrediënten

+ -
print

Marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
  2. Een halfpond in reepjes snijden en met de helft van de marinade omscheppen.
  3. Dit doe je ook met het halfpond en beide vleesssorten een nacht koel wegzetten.
  4. Bami, 400 gram, in ruim kokend water net gaar koken en laten afkoelen.
  5. In een wok wat olie verhitten en hierin de uitgelekte kipreepjes goudbruin en gaar bakken en uit de pan nemen.
  6. Zo ook de reepjes bakken.
  7. Hierbij een gesnipperde , 2 gedroogde pepertjes en een teen uit de pers fruiten.
  8. Een half buoillonblokje erboven kruimelen, een blikje en 1 eetlepel oelek toevoegen en al omscheppend bakken.
  9. Dan 3 eetlepels () ketjap toevoegen, de kipreepjes, evenals de 300 gram gesneden en een in dunne ringen gesneden nog twee minuten mee bakken.
  10. De erbij scheppen, doorverwarmen en tot slot gekipte erdoor.
  11. Eventueel een roerei van twee erdoor mengen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en sambal
  • bouillon en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • suiker, ketjap manis, suiker, ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • bouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis en ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout, bouillon, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
681 kcal
34%2724 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
94 g.
36%376 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinamse Bami schotel