Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinamse Bami schotel recept
Surinamse Bami schotel recept

Surinamse Bami schotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding: Een halfpond kipfilet in reepjes snijden en met de helft van de marinade omscheppen. Dit doe je ook met het halfpond varkensfilet en beide vleesssorten een nacht koel wegzetten. Bami, 400 gram, in ruim kokend water net gaar koken en laten afkoelen. In een wok wat olie verhitten en hierin de uitgelekte kipreepjes goudbruin en gaar bakken en uit de pan nemen. Zo ook de varkensfilet reepjes bakken. Hierbij een gesnipperde ui, 2 gedroogde pepertjes en een teen knoflook uit de pers fruiten. Een half buoillonblokje erboven kruimelen, een blikje tomatenpuree en 1 eetlepel sambal oelek toevoegen en al omscheppend bakken. Dan 3 eetlepels (zoute) ketjap toevoegen, de kipreepjes, evenals de 300 gram gesneden spitskool en een in dunne ringen gesneden prei nog twee minuten mee bakken. De mie erbij scheppen, doorverwarmen en tot slot gekipte bladselderij erdoor. Eventueel een roerei van twee eieren erdoor mengen.

Serveersuggesties

Tip! Lekker erbij pindasaus en salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinamse bami schotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven