Surinaamse bami met surinaamse pindasaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Snijd het bot uit de karbonade.
    Bestrijk het vlees met olie, bestrooi met zout en peper en bak het in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant.
    Bestrooi de kipreepjes met zout en peper en en laat even intrekken.
    Kook de beetgaar en giet af.
    Meng er 2 eetlepels en 1 eetlepel en het verkruimelde bouillonblokje door.
    Verhit de rest van de olie in een wok en voeg een beetje trassi toe en voeg de , , gele peper en de kipreepjes toe en bak deze 2-3 minuten mee.
    Schep de en erdoor en bak 1-2 minuten.
    Roer de rest van de en de erdoor en laat iets indikken.
    Schep de erdoor en bak tot deze warm is.
    Snijd de karbonades in dunne reepjes .
    Schep de door de bami en serveer met de vleesreepjes.
    Maak de Surinaamse pindasaus alsvolgt de inhoud van het bakje pindasaus in een steelpannetje doen met de fijngesneden en madam Jeanette en een eetlepel Surinaamse erdoor laat dit warm worden tot hij begint te pruttelen en blijf roeren anders gaat het aan de bodem vast zitten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje en sambal
  • eiermie, kippenbouillonblokje, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus en ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Surinaamse bami met surinaamse pindasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Doe eventueel nog wat kousenband bij, is erg lekker
mknol73 4 december 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%780 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse bami met surinaamse pindasaus