Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer boontjes met kip en mihoen recept
Sajoer boontjes met kip en mihoen recept

Sajoer boontjes met kip en mihoen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Sperziebonen schoonmaken. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim kokend water. Giet ze af, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. De uien en pellen en in halve ringen snijden. Gerookte kipfilet in smalle reepjes snijden, Intussen een ruime pan met flink wat water en zout aan de kook brengen. Zet de wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Scheutje olie toevoegen en roerbak de sperziebonen en uiringen 3 min. Nu de Bamboe toevoegen en 1 deciliter water. Laat het geheel 3 min pruttelen. Nu de mihoen aan het kokend water toevoegen. Laat de mihoen 15 seconden koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen, goed laten uitlekken. Schep de mihoen en de gerookte kipfilet door de boontjes en roerbak nog 3 min. mee. Schep de warme gewokte sajoer boontjes in diepe borden. Tip: Vervang de sperziebonen door bloemkool of broccoliroosjes. Om het geheel af te maken kunt u op tafel zetten: Sambal, ketjap, kroepoek, atjar. Een ieder kan dit er naar eigen keuze er bij nemen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sajoer boontjes met kip en mihoen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven