Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bami Trafasie (de lekkerste Surinaams-Javaanse bami) recept
Bami Trafasie (de lekkerste Surinaams-Javaanse bami) recept

Bami Trafasie (de lekkerste Surinaams-Javaanse bami)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bereid de Losie Foroe Trafasie:
Marineer en bereid 400 gram kipfilet met de Losie Foroe Trafasie (marinade) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Garneer de overgebleven saus na het roosteren/grillen met de selderij (gehakt).
7 eetlepels olie verhitten, 0,5-1 theelepel Trassie Trafasie en 100 gram kipfilet hieraan toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is.
6 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), groentemix en selderij (fijngesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. Vervolgens de mie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Serveertip: Serveren met de Losie Foroe Trafasie, gebakken banaan en zuurgoed. Schenk de saus over het vlees. Gebruik als verfrisser green Punch Trafasie (echte Surinaamse frisdrank). Voor bierliefhebbers is het Parbo bier voor echt biergenot bij Surinaams eten! Serveer met omeletten: Bak met 3 eieren 3 omeletten in 2 eetlepels olie. Snijd ze vervolgens in lange reepjes en rol ze dan op. Varieer met andere Surinaamse vleesgerechten o.a. Moksie Metie Trafasie, Fa Chong Trafasie. Voeg aan de overgebleven saus naar smaak boter, rum en peper toe. Hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bami trafasie (de lekkerste surinaams-javaanse bami) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bami Trafasie (de lekkerste Surinaams-Javaanse bami) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Eindelijk wat ik zoek
  Ineke gaf dit recept op 28 januari 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven