Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bami met SatÚsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eerst de pindasaus maken. Het kleingesneden uitje zachtjes fruiten in de zonnebloemolie. Knoflook toevoegen en nog even mee bakken. Vervolgens een eetlepel sambal erbij doen en even mee laten bakken. Een halve pot pindakaas toevoegen en goed roeren. Een beetje water erbij doen en langzaam verhitten. Steeds zachtjes blijven verhitten en water toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Vervolgens suiker, azijn en ketjap erbij doen. Goed roeren en heel zachtjes aan laten staan. Let op: het kan makkelijk aanbranden! Grote pan water opzetten met kippebouillonblokje voor de mie. Mie koken volgens aanwijzing op de verpakking. Zakje kruiden voorbereiden volgens aanwijzing op de verpakking. (laten wellen in warm water). Kipfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper en gemberpoeder naar smaak. Kipfilet bakken in olie in de wok of grote pan. Als de kip een beetje bruin is, de plaat lager zetten en de ui toevoegen. Even mee laten bakken en witte kool erbij doen. Deze een paar minuten mee laten bakken. Intussen in een aparte koekenpan de eieren bakken. Vervolgens de prei toevoegen. Even mee laten bakken en dan de kruiden erbij doen. Deze even mee laten bakken. Vervolgens de gare mie erbij doen en goed door elkaar doen. Vlak voor het serveren kan de gewassen en uitgelekte tauge erdoor worden geroerd. De taugeh moet rauw blijven. Op smaak brengen met zout en peper. Je kunt er eventueel nog een in reepjes gesneden omelet doorheen doen. Dat doe ik ook altijd. Hiervoor roer je twee eieren door elkaar met de garde. Peper en zout erbij doen. In klein koekenpannetje boter zachtjes laten smelten op stand zes. Dan de eieren erbij doen en langzaam gaar laten worden. Als de omelet gaar is, deze op een bord doen en in reepjes snijden en door de bami doen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bami met satÚsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven