Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mexicaanse kipschotel recept
Mexicaanse kipschotel recept

Mexicaanse kipschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie en bak de kip rondom bruin.
Leg de kip in een ingevette ovenschaal en bestrooi met peper,zout,lavas en chilipoeder.
Wrijf de knoflook erin.

Fruit de uitjes in een beetje olie en doe ze
met de olie bij de kip.

Verwarm de bouillon en met de tomatenpuree en bloem.
Goed roerend zachtjes aan de kook brengen. Als de saus mooi
glad is over de kip doen.

De reepjes paprika erover verdelen,afdekken met aluminiumfolie
en circa 30 minuten in de oven.

Strooi er dan de rozijnen over,afdekken en circa 15 min
in de oven.

Serveersuggesties

Prik met een saté-stokje in de kip om te kijken of die goed gaar is.Het vocht moet helder zijn. anders wat langer in de oven laten.Zekerheid voor alles. Lekker met rijst en een Mexicaanse salade, met avocado,tomaat lente-ui en kidneybonen en een beetje crème fraiche.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mexicaanse kipschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven