Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Merquezworstjes met paprika en courgette recept
Merquezworstjes met paprika en courgette recept

Merquezworstjes met paprika en courgette


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de Merquezworstjes snel bruin in een koekenpan met een scheut olijfolie. Dat ze knappen is geen probleem ze moeten straks toch kapot. Zodra ze bruin zijn zet je ze even (met braadvocht) weg. Ontvel nu de tomaten door ze op de kruin even in te snijden en 1 a 2 minuten in kokend water onder te dompelen. Verwijder de schil.
Snij de ui grof en de knoflook fijn en fruit dit aan in olijfolie in een (gietijzeren) pan. Snij de courgette in niet te kleine blokken en voeg toe. Bak deze even mee. Voeg nu de ontvelde tomaten toe. En laat dit even mee koken. Voeg nu de in stukken gesneden Merquezworsten toe maar zorg dat je de smaak en het braadvocht van de worstjes ook toevoegt. Snij de paprika’s in stukken en voeg ook toe. Doe de 200cc droge witte wijn het bouillonblokje en de rozemarijn erbij. Doe de deksel op de pan en laat zo’n 10 minuten pruttelen . De smaak is erg afhankelijk van de kwaliteit van de Merquezworstjes en de kruiden in de worstjes , want deze geven hun sappen af aan de saus. En Je moet het lamsvlees nu dus goed kunnen proeven. Schil de aardappels en snij elke aardappel in 6 tot 8 kleine stukken. Voeg deze ook toe en laat zo nog een kwartier tot 20 minuten doorkoken tot de aardappelen gaar zijn de saus moet nu licht gebonden zijn laat desnoods nog even staan met de deksel van de pan. Verwijder de tak rozemarijn. De aardappelen onttrekken weer zout aan de saus dus breng verder op smaak met peper en zout en desnoods nog wat gemalen komijn.

Serveersuggesties

Serveer met stokbrood of Turks brood en vergeet dit vooral niet flink te dopen in de saus. Eet smakelijk en genieten maar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit merquezworstjes met paprika en courgette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven